lördag 10 maj 2008

Salamandrar

Imorse lyckades lill-husse äntligen fånga två av våra vattendjur så vi kunde ta en bild på dem. Ett tag trodde vi att alla hade gått åt i vinter men det ser ut att vara fler än någonsin! Däremot har vi inga grodyngel.... kanske att salamandrar gillar smågrodor på ett sätt som inte vuxna grodor uppskattar...
Bilderna blev ju sådär, de är ju inte precis stilla när man fångat dem, men nu är de tillbaka i dammen igen. Dammen är ju inte så estetisk och inte ser man ner i den heller, men tydligen är det rätt miljö för vattensalamandrar och några stora skalbaggar, tror de kallas dykare och lite andra vatteninsekter. De här salamandrarna var lite leriga och inte så färggranna som endel andra är men de lyckades vi inte fånga.

Måste också föreviga en bild på min dillpion som säkert slår ut om några dagar. Den har blommat varje år ända sen första året vi flyttade den men de första åren blev det inte så många blommor. Nu är det tionde året vi har den och i år ser det ut att vara över 40 knoppar. Då har jag nog råd i plocka in några i en vas, de första åren gick jag till svärmor och "lånade" från hennes mycket större pionbestånd;-)



Nu har vi planterat 1900 granplantor, skönt att det är klart. Det var underbart väder idag också nästan så man fick solsting i hygget. Santo tyckte det var rena pesten för ingen förstod det viktiga i att hålla flocken samlad:( Både husse, matte och lill-hussar spred ut sig över ett stort område och det var alldeles för varmt att springa runt till alla. Nu är vi äntligen hemma och Santo har slocknat i ett hörn.




Inga kommentarer: